Kitaplarım
Kitaplarımın bir kısmını bastırdım. Bir kısmı ise elektronik ortamda yazılmış halde bulunuyor. Kitap bastırmak oldukça maliyetli ve külfetli, hele teknik kitap ise.
Ancak ders kitabı olarak sadece öğrencilerinize verebiliyorsunuz. İşte ülkemizde bilim ve bilimsel kitapların durumu..
Ama genel kültür kitapları, romanlar, hikaye kitapları; hele birde içinde siyasi popülarite var ise 3-5 baskı yapıyor ve her basımda da 5000 -10000 adet basılabiliyor.
Bunun yanında kendiniz bastırmaya kalkarsanız daha da bir külfetli oluyor ve ne acıdır ki, ülkede ders notlarıyla yetinen bir eğitim sistemi var, bu nedenle okuma ve yeni bilgi edinme isteği olmayınca, salt eline diploma almış bir yığın ortaya çıkıyor ve haliyle satılmıyor. Biz bilim adamlarının bu ülkede karşılaştıkları en büyük sorun ne yazık ki bu..
KÜTÜPHANEMDEN
Kütüphanemde değişik yerli ve yabancı kitaplarım var. Bunları artık gerçekten benden sonra kullanacak olanlara bırakmayı düşünüyorum. Bu nedenle bunları belirli ücretler karşılığında gerçekten kullanacak olan raştırıcı, öğrenci ve kütüphanelere devretmenin daha doğru olacağına inanıyorum. Neden ücreetli derseniz, ben bunlara zamanında iyi paralar ödedim ve bir bedelin karşılığında edindim. Tecrübem şudur ki, bedava verilen bir şeyin kıymeti olmuyor, her ne kadar BEDAVA SİRKE BALDAN TATLIDIR denilsede KIYMETLİ olduğu anlamı çıkartılmamalıdır.
Kitap dergi ve makalelerin veya ciltlenmiş çalışmaların bir listesini yapmadım, ancak sorarsanız bakıp size bilgi verebilirim.